In Dubio - over geloof en twijfel

03/10/2016

Thema-avond donderdag 3 november 2016 door Ds. Kees van den Berg

Op donderdag 3 november a.s. is er een bijzondere regionale thema-avond, die gehouden zal worden in één van de zalen van de Immanuelkerk, Prinses Beatrixlaan 2 te Waddinxveen, aanvang 20.00 uur (koffie vanaf 19.45 uur).

Op deze avond zal Ds. C. van den Berg uit Gouda spreken over het thema:
"In dubio - over geloof en twijfel".

Tijdens zijn lezing zal ds. Kees van den Berg ingaan op wat iemand al eens 'de tweelingbroer' van het geloof noemde: de twijfel.

Jacobus schrijft in zijn brief dat iemand die twijfelt, lijkt op een golf in de zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen. Zo iemand moet niet denken dat hij iets van de Heer zal krijgen.

Judas daarentegen schrijft in zijn brief dat we ons moeten ontfermen over hen die twijfelen. Dat zijn weer heel andere tonen.

Is dit met elkaar in tegenspraak? Of zijn er verschillende soorten twijfel? Zo ja, hoe ga je daar mee om?

Het belooft een eerlijk, kwetsbaar en diepgaand verhaal te worden, waar ook de inzichten van huidige theologen en schrijvers als Tomás Halík, Reinier Sonneveld, Christian Wiman e.a. in doorklinken.

Locatie: Immanuelkerk, Prinses Beatrixlaan 2, 2741 DH Waddinxveen

Voor meer informatie:
Dhr. H. Teekens (secr) | tel. 0182-630618 | e-mail: hteekens@casema.nl


Ds. Kees van den Berg is sinds 14 september 2014 verbonden als wijkpredikant aan de Pauluskerk in Gouda. Hij is in 1969 geboren in Delft en groeide op in Waddinxveen. Tijdens het laatste deel van zijn studie theologie heeft hij gewerkt in de pastorale bijstand in Hazerswoude Dorp. In 1997 werd hij predikant in Broek op Langedijk. Daarna is hij vanaf 2003 predikant van de hervormde gemeente Nieuw-Vennep/ Burgerveen geweest, beter bekend als de Witte Kerk. In deze gemeente maakte hij ook de totstandkoming van de protestantse pioniersplek Crosspoint in de Vinex-wijk Getsewoud van nabij mee. Naast zijn gemeentewerk is hij ook jaren actief geweest in de visiegroep van Areopagus, centrum voor contextuele en missionaire prediking (verbonden aan de IZB). Daarnaast is ds. Van den Berg een groot muziek-, film- en literatuurliefhebber.