Karakter en Geloof

11/02/2016

Thema-avond donderdag 10 maart 2016 met drs. Nico van der Voet

De Confessionele Vereniging Waddinxveen e.o. organiseert een thema-avond op donderdag 10 maart 2016, waar drs. Nico van der Voet uit Veenendaal, docent pastoraat en homiletiek en studentenpastor aan de Christelijke Hogeschool Ede, met ons wil nadenken over:
''Karakter en geloof": hoe beïnvloedt ons karakter hoe we geloven en ons geloof in praktijk brengen - en omgekeerd.

De één houdt ervan om theologische boeken te bestuderen, de ander is goed in praktische hulpverlening. Sommige mensen zijn geknipt voor evangelisatiewerk, andere helemaal niet. Niet iedereen kan een verhaal op de zondagsschool vertellen, en niet iedereen is geschikt om op bezoek te gaan bij mensen die verdriet hebben of eenzaam zijn.

Net als overal elders hebben we in de kerk te maken met verschillende karakters, verschillende gaven en verschillende gebreken van mensen.

Of, om het in de termen van Paulus te zeggen: "het ene lichaam heeft allerlei soorten van leden". En dat is nuttig en nodig. Verschillende persoonlijkheidstypen komen aan bod en wat kenmerkend is voor hoe zij geloven. Kortom, een boeiende, spannende en leerzame avond voor jong en oud!

Deze avond wordt gehouden op donderdag 10 maart 2016 om 20.00 uur in één van de zalen van de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 te Waddinxveen. Om 19.45 uur is er koffie. 

U bent allen van harte uitgenodigd!

Namens:
Confessionele Vereniging Waddinxveen e.o
Henk Teekens, secretaris [ tel. 630618 |  e-mail: hteekens@casema.nl ]


LET OP: De avond wordt gehouden in de Ontmoetingskerk en niet in de Immanuëlkerk zoals eerder was aangegeven!!!


Nico van der Voet (1958) is docent ethiek aan de Christelijke Hogeschool in Ede (afdeling HBO-theologie) en woont in Veenendaal. Daarnaast is hij ook spreker en schrijver. 

Kerkelijk gezien beweegt hij zich voornamelijk binnen de Protestantse Kerk. Zijn visie is te ouderwets orthodox om modern te zijn en te modern om ouderwets orthodox te zijn. 

Klik hier voor de website van Nico van der Voet.