Sores en Zegen

14/11/2018

Thema-avond donderdag 31 januari 2019 door Ds. P.L. (Piet) de Jong

Op DV donderdag 31 januari a.s. is er een regionale thema-avond die gehouden zal worden in één van de zalen van de Immanuelkerk, Pr. Beatrixlaan 2 te Waddinxveen, aanvang 20.00 uur (koffie vanaf 19.45 uur).

Op deze avond zal ds. P.L. (Piet) de Jong uit Rotterdam een lezing verzorgen over zijn, in 2018 verschenen, boek:

"Sores en Zegen"

In zijn autobiografische boek 'Sores en Zegen' geeft ds. De Jong een beschrijving van zijn loopbaan. Beginnend met zijn jeugd in een kleine gereformeerde gemeente. Later bij zijn theologiestudie stapte hij over naar de Nederlands-Hervormde Kerk. Hij startte in een bevindelijke dorpsgemeente en kwam uiteindelijk terecht in de missionaire stadsgemeente Rotterdam-Delfshaven waar hij een levendige geloofsgemeenschap opbouwde. 

Zijn ervaringen met pastoraat in een stadswijk geven hem een groeiend geloof in de noodzakelijke band van het geloof met de kerk en de noodzaak om van een volkskerk te groeien naar een missionaire gemeente. Ook schetst hij de overgang naar de verenigde Protestantse Kerk in Nederland. Dit ging gepaard met crisis en afscheuring. 

Binnen de religieuze ontwikkelingen door de cultuurverandering toont hij hoe de pastor met zijn pastoraat open blijft staan voor geloof in God en in Christus in veranderende omstandigheden van de moderne samenleving. Zijn diepgelovige inzet voor een open gastvrije gemeente en voor het getuigenis van het evangelie zijn inspirerend voor alle 'kerkmensen'.

Na de lezing van ds. De Jong kunt u vragen stellen en napraten over het boek. U bent allen van harte uitgenodigd.


Ds. P.L. de Jong (1947) is interimpredikant in Wijk bij Duurstede (PKN). Daarvoor was hij ruim twintig jaar predikant van de Oude of Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven. Van zijn hand verschenen eerder onder meer de dagboeken 'Zijn roepstem horen', 'Doorgeven' en 'Door vreemd gebied'.